ReizenVluchtelingen en migratie

Filmtip: jouw telefoon is nu de telefoon van een vluchteling

Geschreven door:

Leestijd: < 1 minuut

Een must see, deze indrukwekkende film van BBC Media Action. Ik vond hem toen het op de kop af een jaar geleden was dat ik samen met drie vrienden diverse groepjes vluchtelingen vergezelde tijdens hun uitputtende voettocht van 2,5 dag onder de verzengende zon over het prachtige eiland Lesbos.

Your phone is now a refugee's phone [watch on a mobile]

Een deja vu, deze film van BBC Media Action. Want niet alleen deelden we samen met deze mensen onze flesjes water en zochten we met hen een schuilplaats tegen de hitte, ook scanden we de ether op zoek naar open wifiverbindingen en deelden we de stroom uit onze WakaWaka-powerbanks. 

Water, menselijk contact en verbinding met het wereldwijde web zijn dé drie basisbehoeftes van een vluchteling in deze mobiele tijd. Deze indrukwekkende film van BBC Word Action laat dat niet alleen zien, maar ook ervaren. Zeker als je hem verticaal bekijkt, op je eigen smartphone-scherm. Dan is het alsof je erbij bent, alsof het jouw telefoon is en jouw reis. En dan wordt het bij tijd en wijle zelfs angstaanjagend… Van harte aanbevolen, deze film.

Hier vind je wat de BBC erover schreef, hier meer over het onderzoek dat ten grondslag ligt aan de film en hier de film op YouTube  (verticaal bekijken, op je telefoon).